HTML

 

">

Bemutatkozás

Ez a blog válaszokat keres a miértekre, amik mindenkiben megfogannak. Nem az ellentétekre, hanem a hasonlóságokra hívja fel a figyelmet. Nem elválaszt, hanem egyesít. Hiszen mindannyian egyek vagyunk, egy végtelen nagy és értelmes multiverzum részei. Akik most, ebben a pillanatban egy Föld nevű űrhajóban száguldunk az emberi elme által ismert Univerzumban.

Facebook

Twitter

Oldallátogatottság

Friss topikok

Címkék

adó (1) agresszió (1) álom (1) amerikai álom (2) Ángyán József (1) áramlás (1) árvíz (3) árvízi védekezés (1) bank (2) bizalom (1) boldogság (1) brokerbotrány (1) családon belüli erőszak (1) demokrácia (2) diktatúra (2) diktatúra kiszolgálói (2) egzotikus fürdőhely (1) elemzés (3) emberi tulajdonságok (1) empátia (1) energiacella (1) energiahatékonyság (1) epigenetika (1) értékrend (5) érzelem (1) félelem (3) filmkritika (2) földtörvény (1) függőleges kert (1) gazdaság (2) gazdasági válság (6) hagyományos média (1) halálfélelem (1) hazugság (2) hitel (2) hitvilág (2) homoszexualitás (1) Horvátország (1) hó fogságában (1) ideghálózat (1) ikertornyok (1) infláció (2) ismeretlen (1) kamat (2) képmutatás (1) kísérlet (1) kitelepítések (1) klientúra (1) klimaváltozás (1) koncert (2) kőolajcsúcs (1) környezeti katasztrófa (1) korrupció (2) közösség (4) közösségi média (1) központosítás (3) kulisszatitkok (1) kutatás (2) lehallgatás (1) lélek (1) lentről felfele építkezés (1) maffiacsalád (1) márc. 15. (1) másság elfogadása (1) megbontó felfedezés (1) melegfelvonulás (1) mellrák (1) Nagy Testvér (1) nemzeti egység (1) nőgyűlölet (1) nők bántalmazása (1) nők közösségformáló szerepe (1) nyájszellem (3) nyaralás (1) olajcsús (5) olajhiány (1) olajpala (1) önhipnózis (1) önszerveződés (2) önzetlen segítség (1) önző gén (1) Orbán Viktor (6) összeesküvés elmélet (2) palagáz (4) parlamenti képviselő (1) parlamenti választások (1) pénz (2) pofon (1) politika (1) propaganda (3) pszichológia (2) pszichológus (1) robbantás (1) sokkos állapot (1) Szaúd-Amerika (3) Széles Gábor (1) szerelem (1) színjáték (1) társadalmi változások (1) természet (1) terrorizmus (1) titkosszolgálat (1) tolerancia (1) totalitárius rendszer (1) unortodox politika (1) választás (1) választások (2) változás (1) Valutaalap (1) városszépítés (1) végtelen nővekedés (4) vezető olajexportör (1) villamos (1) vízcsúcs (1) Yanni (1) zene (1) Címkefelhő

Magyar maffiacsaládok

2013.05.30. 20:42 Anonymus Gesta Hungarorum

Ángyán József - az Orbán kormány volt földművelésügyi államtitkára - a minap arról beszélt egy videóban (NolTV), hogy maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat. Ezen talán néhányan felháborodnak, még többen meglepődnek, de a nagy többség csak legyint, hogy "ezek már csak ilyenek" és az élet úgymond megy tovább. Csakhogy a társadalom közönye melegágya a további korrupciónak és bármennyire is kellemetlen szembenézni a tényekkel, végső soron a magyar társadalom hozzáállását tükrözik, ahol a Trafikmutyi is csak akkora hírértékkel bír, mintha a sarki kocsmát fosztották volna ki. Bármennyire is nem tetszik nekünk magyaroknak, kénytelenek vagyunk szembenézni azzal a ténnyel, hogy a legnagyobb bajt nem a Fidesz 2/3-ados parlamenti többsége jelenti, hanem az ellenzék 3 éves harmatgyenge teljesítménye. És az ellenzékbe itt nemcsak a parlamentbe bekerült politikai pártokat kell érteni, hanem a civil szervezeteket, valamint a választópolgárok nagy többségének közönyét is. 

A lenti videóban Ángyán arról beszélt, hogy a korrupciónak egy új szintje alakult ki. Már nem a nokiás dobozok mennek, hanem a "nagyok" beteszik az embereiket döntéshozó pozícióba, annak az a dolga, hogy intézze az ügyeket. Ahol nagyobb kasszák vannak, ott nemcsak az embere van bent, hanem biztonság kedvéért van egy tartótisztje is a döntéshozónak. Aki viszi az utasítást, és hozza az információkat, és vigyáz a kezére, hogy jó helyen írja alá. Szerinte egy 70 fős kormányból 8-10 tagot nevezhet meg a miniszterelnök, a többit a "maffiacsaládok" nevezik meg. Ángyán József kigyűjtötte azt is, hogy kik rabolják ki a közös kasszát, hová kerül az agrártámogatások nagy része. Elmondása szerint a 6 legnagyobb érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor érdekeltsége (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt érdekeltsége (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán szerint egy egységes hálózatról van szó, melyet "maffiacsaládok" működtetnek. A volt agrárállamtitkár szerint a "libatolvaj" Bajnai Gordon is maffiózó.


"A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben. Ki kell hozni a fénybe." - fogalmaz Árgyán József tömören és lényegre törően, amivel máris eljutottunk a nagy igazsághoz, nevezetesen: a nyilvánosság a legnagyobb erő a korrupció ellen. Lehet alkotni mindenféle törvényeket, amikkel a korrupció ellen lehetne látszólag védekezni, de ezek nem többek mint álintézkedések. Az igazi korrupcióellenes hadjárat az a nyilvánosság és a számonkérés. És Ángyán József a maga lehetőségeit kihasználva minduntalan a nyilvánossághoz fordul. Csak amire szegény nem számít, hogy a magyar társadalomban a nyilvánosság ereje helyett a közönnyel találkozik.

Mert a többség az esti híradót vagy ShowSó műsorokat nézi, meg a bulvársajtót olvassa. Ott pedig nem igazán talál ilyen hírekre. Ahogy Ángyán József is fogalmazott: "Aki a médiából próbálna tájékozódni erről a súlyos helyzetről, azt ki kell ábrándítsam, semmit nem tud erről a súlyos helyzetről. A média ugyanis azoknak a kezében van nagyrészt, tisztelet annak a kevés kivételnek, aki mégis tudósít ezekről a sorskérdésekről, amiről beszélünk, akiknek nem érdeke, hogy az emberek szeme kinyíljon." Persze a csekély kivételnek sem könnyű a helyzete, hiszen a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az őt bíráló sajtót elhallgatassa. És ha a maradék független sajtó rmégha meg is tesz mindent az ilyen ügyek feltárásaért, a többség közönyének falán ők sem tudnak áthatolni.

"Világok dőltek össze bennem is annak idején, mert mi nem ebben állapodtunk meg [Orbán Viktorral], hogy így  indulnak a dolgaink". "Nem a portással állapodtam meg" tette hozzá keserűen Ángyán József miközben az Orbán kézjegyével ellátott programot emelte a magasba. Joggal érzi, hogy átbaszták átverték a palánkon. Ez a program ma már a múlté, hiszen az eredetí földtörvénynek szinte csak a címe maradt meg. Ez a földtörvény már nem a kisemberek érdekeit szolgálja, hanem a haverekét. Itt már közös érdekről van szó, nemcsak Orbán Viktor szeretné megtartani hatalmát, hanem a támogatott haverek is, mert így majd újabb támogatások jönnek. Kéz kezet most, de attól még szennyes marad.

Az emberi mohóságnak azonban sosincs határa, mindig is vannak olyan emberek, akik "még az anyjukat is eladnák" - ahogy ez a "Jégkorszak" című rajzfilmben is elhangzott. Az olyan emberek akikről Ángyán beszél úgy érzik, hogy Isten kiválasztottjai, a Sors kegyeltjei, akik megérdemlik a kiváltságaikat, sőt - az evolúció elméletével nyugtatgatva saját lelkiismeretüket - egyenesen törekedniük kell minél több ember eltaposására, hiszen végső soron erről szól a nagy Túlélő Show: a legerősebb fogja tovább vinni a géneket a gyengébbek rovására. Természetesen ők nem tanultak történelmet (legfeljebb bemagolták az uralkodók neveit és évjáratait), így nem fogták fel a történelem legnagyobb tanulságait, nevezetesen a kizsákmányolás nagyon hatékonytalan gazdasági működéshez vezet, amivel végső soron mindenki csak rosszul jár, miközben az együttműködéses alapuló közösségek virágzó gazdaságban éltek. Nem, az ilyen emberek inkább jót röhögnek a markukban, hogy lám a buta nép most sem vette észre, hogy kifosztották.

Az a közel 14 milliárd Ft, amit 2011-ben a 6 legnagyobb cégnek kiosztottak, az valójában mindannyiunk pénze, nem Orbán pénze. Ez valójában a mi begyűjtött adóinkból fizették ki, amit lehetett volna fordítani az oktatásra és egészségügyre is, amivel az ország minden lakosa nyert volna. Például a felsőoktatásra az idén várhatóan 123 milliárd Ft állami támogatás jut, vagyis a 6 cég agrártámogatása több mint 10%-a a felsőoktatásnak szánt pénznek, így egyáltalán nem elenyésző összegről van szó. Sőt mondhatnánk úgy is, hogy a felsőoktatástól elvont pénz az Ángyán József által megnevezett oligarchiáknál köt ki. Miért jó ez a magyar társadalomnak?

Habár az ország lakosságának döntő hányada meg van győződve, hogy Orbán Viktor erős karakterű vezető (az ellenzéki szimpatizánsok szerint inkább diktatórikus), valójában inkább egy olyan makacs és egyben gyáva ember képe rajzolódik ki egyre inkább, aki képtelen beismerni a hibáit, de egyben az igazi hatalommal bíró emberek bábjaként feladja korábbi összes elvét is, és teljesíti az oligarchiák kéréseit, csakhogy megtarthassa látszólagos hatalmát. Ő nem erős, csak erőszakos, amivel a gyengeségét próbálja leplezni. Így állandóan bizonyítani szeretné, hogy ő a legnagyobb kakas a szemétdombon. Orbán igazi jelleme abban látszik, amikor Ángyán József szembesíti korábbi ígéreteivel: "Fölálltam, és szépen elmondtam, mi a baj ezzel az egész földüggyel. Mire a miniszterelnök úr ideges lett. Pedig olyan szakmai kérdéseket tettem föl, hogy mi lesz az integrációval, és a többi. Azt is elmondtam, nem úgy van, ahogy a miniszter úr állítja, hiszen nem ezerhatszáz család kapott földet. Hát, ha a Mészáros családot huszonöt családnak veszem, kijön az ezerhatszáz, de az a huszonöt família mind Mészáros. Na, ne szórakozzunk már egymással. Ugyanez a helyzet a harmincötszörös nyertes Gerzsánszkiékkal Borsodban. Ezt így elmondtam a frakció előtt, gondolhatja, micsoda örömünnep tört ki. A kormányfő azonnal magához vonta a szót, nem hagyta, hogy a minisztere, az előterjesztő Fazekas válaszoljon, és durva személyes támadást intézett ellenem. Megállt a levegő, láttam a frakciótagok arcán: nem sejtették, hogy ilyesmi indulat is van a miniszterelnökükben. Példát akart statuálni. Megmutatni a frakciónak: az Ángyán, akit én hoztam ide, az is így végzi, ha nem tagozódik be."

Persze a gyávaság az egész frakcióra igaz, hiszen nem az igazság mellett állnak ki. A kenyéradó gazdájuk főnökük seggtalpnyalása fontosabb, meg persze a saját egzisztenciájuk. Ahogy Ángyán József fogalmazott: "A botrány után többen odajöttek hozzám a frakcióból, köztük egykori tanítványaim is, kérdezték, nem érzem-e rosszul magam. Javasolták, menjek haza." Vagyis inkább hazaküldenék a frakciótagok, csak Ángyán ne szembesítse őket a lelkiismeretükkel, hogy milyen is kellene legyen egy becsületes képviselő, a NÉP igazi képviselője. Ehelyett inkább becsukják a szemüket, betakarják a fülüket és hallgatnak. És még az orrukat is befognák, mert már túl büdös az egész. De azért mégis inkább maradnak, mert a pénznek nincsen szaga.

A három bölcs majom - nem látjuk, nem halljuk és nem mondjuk, hogy korrupt az egész kormány

Ángyán József már régóta a Fidesz állatorvosi lova, mert nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Ha kiteszik a kormánypárti frakcióból, akkor azzal még inkább hitelessé teszik a mondandóját: lám, biztos van valami abban, amit mond, ha már kényelmetlen nekik a személye. Ezért a Fidesz számára az volna a legelőnyösebb, ha Ángyán József önként távozna. Ángyán Józsefnek pedig nehéz választása van, ahogy ő fogalmazott, csak rajta áll, hogy miikor lép ki a Fidesz frakciójából. A Fideszben inkább szépen kivárnak és addig is próbálják Ángyánt elszigetelni (nem beszélnek vele a frakciótársai, stb.). Ezt a stratégiát a színfalak mögött Orbán Viktor a szemébe is mondta az alábbi formában: "nem csinálunk belőled mártírt" és "addig maradsz, amíg bírod". Tiszta sor, kell ennél több?!

Természetesen - még ha sokan abban a hitben is vannak - valójában Ángyán József nem bukott meg. Ez akkor is igaz, ha a földtörvényt végül a teljesen átírt formában fogadják el, így Ángyán kénytelen elhagyni a Fidesz frakcióját és jövőre nem kerül be a parlamentbe. Nem, nem bukott ő el, hanem emelt fővel fog távozni. Itt nem más bukott el, mint egyenesen a magyar társadalom, aki hagyja, hogy birka módjára tereljék a karámba és kifosszák a szó szoros értelemben. Ahogy a régi közmondás nagy igazsága is hirdette "amilyen a mosdó, olyan a törülköző". Vagyis a jelenlegi politikai garnitúra a "maffiacsaládokkal" együtt hűen visszatükrözi a magyar mentalitást. De erről mélységében már egy másik bejegyzésben írok. 

polls

komment

Címkék: hazugság korrupció földtörvény Ángyán József diktatúra kiszolgálói maffiacsalád

A bejegyzés trackback címe:

https://anonymus-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr455320510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És még mindig tagja ennek a maffiafrakciónak, miért is?!
Egy hozzászólás volt előttem. Ez mindent elmond a jelen társadalmi állapotokról. Elég sokat éltem külföldön, tavaly előtt jöttem haza, de igazán része a magyar hétköznapoknak tavaly nyár óta vagyok. Mindig megdöbbent a magyar társadalom különböző csoportjai érdekérvényesítő képességének alacsony szintje. Az hogy egyszerűen mindent le lehet nyeletni itt az emberekkel.(utolsó csepp a játékgépesek voltak)És minden hazugságnak, minden idióta, korrupt, gonosz, rossz döntésnek van a normálisnál szélesebb támogató rétege. Igaz a magyar mentalitás önpusztító jellegére már kint rányílt a szemem, itt csak társadalmi szinten szembesülök vele.
@doggfather: Azért, mert a jelen magyar közéletben ha önként kilép (különösen, ha utána máshova belép), akkor ő lesz "ángyán józsef áruló", és az összes általa elmondott szó az elhagyott pártja köpködésének lesz minősíthető. Visszamenőleg is, természetesen...
@Watchdog: Akkor miért lépett be? Arra is meg lesz a válasz: beépítették a tuggyukkik...
@01234567: Én 1 évet dolgoztam külföldön, tudom miről beszélsz. Teljesen egyetértek veled. Azonban erre csak akkor jöttem rá mikor hazajöttem.
Itt mindenki elbukott, aki azt meséli be magának, hogy ez az egész most kezdődött. A "demokratikus ellenzék" lájkolóinak nem a korrupció büdös, hanem a Fidesz. De mennek csápolni a Zöld Pardonért (borogatást, nővér!) például. I love Metro4 kitűzőkre emlékszünk még? TV3 sorsa rémlik a nagy demokrata Horn idejében? Utaztunk-e a balatoni tájképet tönkretévő völgyhídon? Hát az alagútra ráépített dombok alatt suhantunk-e? Tetszettek-e látni, milyen szabályokkal tud leválni a társasházak a távhőről, na és hogy ki hozta azokat a törvényeket?
De persze aki szerint már régóta rossz helyen vagyunk, és nem a fidesszel kezdődött, az csakis ostoba fideszes antidemokrata lehet.
Amiről Ángyán gyakorlatilag beszél, az a szó szoros értelmében vett 'háttérhatalom' működésének egyik mechanizmusa. Így történik ez szerte a világban. Például USA-ban a szenátorokat, a különféle ellenőrző bizottságok embereit a háttérben kormányzó nagy cégek, hatalmi csoportok nevezik ki (pl. Monsanto, ExxonMobil, Lockheed Martin). Ezen cégek (és a mögöttük álló nagytőkés családok) gazdasági érdekei miatt indítanak háborúkat, generálnak válságokat, hoznak szabadságot korlátozó törvényeket, manipulálják a médián keresztül a közvéleményt. A vagyon és a hatalom egyre nagyobb mértékben egy kis csoport kezében koncentrálódik. Nálunk is ez megy csak kicsiben...
Arra leszek kíváncsi, bevetik-e Ángyán ellen a csodafegyvert, hogy összeesküvés-elmélet gyártónak titulálva próbálják meg hitelteleníteni. De az is célravezető, ha kirekesztik, elszigetelik, és nem vesznek róla tudomást.
Érdemes megfigyelni, hogy a NOL manipulatívan megvágta a felvételt, lehetőleg kigyomlálva a nemzetközi profitérdekek szerepét, és kidomborítva a hazai oligarchia térnyerését (politikai érdekeinek megfelelően). Pedig egyformán fontos tényező mindkettő. Ez itt egy vágatlan részlet az előadásból: www.youtube.com/watch?v=-5uf5B_Nv9g
Végeztem egy felmérést az ismeretségi körömben a korrupcióhoz való hozzáállásról, és azt a szomorú jelenséget tapasztaltam, hogy 10-ből 6 embernek csak az a baja a korrupcióval, hogy őt kihagyják belőle, 4 mondja csak azt, hogy a korrupció mindannyiunk érdekében elítélendő, és küzdeni kell ellene. Az emberek többsége könnyen korrumpálható, sőt sokaknak az álma, hogy ezen a könnyű, de tisztességtelen úton gazdagodjanak meg. Ide jutottunk, és ilyen társadalomtól hiába várjuk a változtatást, olyan kormányt fog magának választani amit megérdemel. De mi vezetett idáig?
A bigott párthűséget a bennünk lévő ősi csoportösztön irányítja. Ez közel olyan erős érzelem mint a szerelem, ugyanolyan vak is, viszont jóval tartósabb hatású. A szerelmesnek beszélhetsz bármit hogy a választottja ilyen meg olyan, nem fogja elhinni, ugyanúgy a Fidesz is tehet bármit a választói ellen, azok akkor is hűek maradnak, a csoportösztön hatására gyártanak maguknak egy védelmi ideológiát, hogy miért is jó ez mégis, az "ellenség" még ennél is sokkal sokkal rosszabb.
Sok olyan szerelmes van, akit aljas módon sorozatosan megcsalnak, átvernek, kifosztanak, megaláznak, mégis képes megalázkodva könyörögni a szerelmének, hogy jöjjön vissza, legyen minden a régiben. Sok olyan szörnyű házasságban élő nő van, akit mindennap részegen véresre ver a férje, mégis ragaszkodik hozzá (egészen haláláig), és érzelmei hatására gyártja az önámító ideológiát "igaz hogy néha megver a Pityu, de amikor józan annyira jó ember". És nagyban hasonló ehhez, amikor egy bigott Fideszes trafikos elveszíti a trafikját, és az ellehetetlenülés szélére kerül, de mégis azzal nyugtatja magát, hogy a trafikja legalább biztosan a "nemzeti oldalhoz" tartozó vállalkozóhoz került, nem az "ellenég" kezébe, és továbbra is képes minden bajáért a "mocskos kommunistákat" hibáztatni.
Ha bigott párthű az ember, és a csoportösztön uralja a tudatát, szép lassan elfogad minden erkölcstelenséget amit a pátja megengedhet magának. Így vált a korrupció elfogadottá, a szocialista rendszer, majd a rendszerváltás óta uralkodó jobb és baloldali kormányok folyamatos erkölcstelen magatartása szisztematikusan félrenevelte az embereket. Az eredmény ez a velejéig romlott társadalom, ahol elfogadott az igazságtalanság, az egyenlőtlen elosztás, a korrupció, a háttérhatalmi csoportok tisztességtelen és mértéktelen meggazdagodása a többségi társadalom kárára.
@ARP: köszönöm a linket!
@magyar ember teli szájjal:
valóban nem a fidesszel kezdődött, de ez már lassan olyan mint amikor a haldokló aranyfogain veszekednek a hullamosók ...
:(
Orbán tényleg egy kisstílű, gyáva, szarházi tolvaj, aki bármire képes azért, hogy szétrabolja az országot
@Watchdog: azért lépet be, mert azt hitte, a fidesz betartja a programját, ennyire buta vagy?
@ARP: hogyan lehetne szelektálni, h korrupcióellenes emberek kerüljenek a posztok élére?
süti beállítások módosítása