HTML

 

">

Bemutatkozás

Ez a blog válaszokat keres a miértekre, amik mindenkiben megfogannak. Nem az ellentétekre, hanem a hasonlóságokra hívja fel a figyelmet. Nem elválaszt, hanem egyesít. Hiszen mindannyian egyek vagyunk, egy végtelen nagy és értelmes multiverzum részei. Akik most, ebben a pillanatban egy Föld nevű űrhajóban száguldunk az emberi elme által ismert Univerzumban.

Facebook

Twitter

Oldallátogatottság

Friss topikok

Címkék

adó (1) agresszió (1) álom (1) amerikai álom (2) Ángyán József (1) áramlás (1) árvíz (3) árvízi védekezés (1) bank (2) bizalom (1) boldogság (1) brokerbotrány (1) családon belüli erőszak (1) demokrácia (2) diktatúra (2) diktatúra kiszolgálói (2) egzotikus fürdőhely (1) elemzés (3) emberi tulajdonságok (1) empátia (1) energiacella (1) energiahatékonyság (1) epigenetika (1) értékrend (5) érzelem (1) félelem (3) filmkritika (2) földtörvény (1) függőleges kert (1) gazdaság (2) gazdasági válság (6) hagyományos média (1) halálfélelem (1) hazugság (2) hitel (2) hitvilág (2) homoszexualitás (1) Horvátország (1) hó fogságában (1) ideghálózat (1) ikertornyok (1) infláció (2) ismeretlen (1) kamat (2) képmutatás (1) kísérlet (1) kitelepítések (1) klientúra (1) klimaváltozás (1) koncert (2) kőolajcsúcs (1) környezeti katasztrófa (1) korrupció (2) közösség (4) közösségi média (1) központosítás (3) kulisszatitkok (1) kutatás (2) lehallgatás (1) lélek (1) lentről felfele építkezés (1) maffiacsalád (1) márc. 15. (1) másság elfogadása (1) megbontó felfedezés (1) melegfelvonulás (1) mellrák (1) Nagy Testvér (1) nemzeti egység (1) nőgyűlölet (1) nők bántalmazása (1) nők közösségformáló szerepe (1) nyájszellem (3) nyaralás (1) olajcsús (5) olajhiány (1) olajpala (1) önhipnózis (1) önszerveződés (2) önzetlen segítség (1) önző gén (1) Orbán Viktor (6) összeesküvés elmélet (2) palagáz (4) parlamenti képviselő (1) parlamenti választások (1) pénz (2) pofon (1) politika (1) propaganda (3) pszichológia (2) pszichológus (1) robbantás (1) sokkos állapot (1) Szaúd-Amerika (3) Széles Gábor (1) szerelem (1) színjáték (1) társadalmi változások (1) természet (1) terrorizmus (1) titkosszolgálat (1) tolerancia (1) totalitárius rendszer (1) unortodox politika (1) választás (1) választások (2) változás (1) Valutaalap (1) városszépítés (1) végtelen nővekedés (4) vezető olajexportör (1) villamos (1) vízcsúcs (1) Yanni (1) zene (1) Címkefelhő

Az agresszió mindig a félelem jele

2013.09.11. 15:05 Anonymus Gesta Hungarorum

Mi az, amikor a higgadt és szakmai érvekkel teletűzdelt beszéd helyett egy minősíthetetlen, személyes sértegetéssel teli beszédet hallunk a kormány államtitkárának szájából? Nem más ez, mind a félelem. Félelem a bukástól, a korábbi kiváltságok elvesztésétől. Az agresszió - még a verbális is - mindig a félelem egyértelmű bizonyítéka, mert aki nem fél, az nem érzi annak a szükségességét, hogy a másikat megalázza. Aki szakmailag a helyzet magaslatán áll, az higgadtan érvel és próbálja megértetni a hallgatósággal álláspontját. De Illés Zoltán nem ezt tette. Nem, ő fél, mind ahogy az Orbánt körülvevő többi pártkatona is. Fél, mert közelednek a választások, és nem valószínű, hogy a Fidesz ismét 2/3-dal lenne képes nyerni, ráadásul a következő ciklusban már jóval kevesebb képviselő lesz összességében a parlamentben. Vagyis elkezdődött a marakodás a szűkülő hely miatt a gazda etető keze körül. Ehhez pedig a szolgalelkűség és a teljes alázattal teli tisztelet a felettesek iránt a kötelező minimum.

Az Orbán kormány a történelemben már megszokott úton halad a teljes központosítás felé. Az egész mögött nem más, mint az irracionális félelem uralkodik. Félelem a hatalom elvesztésétől, félelem attól, hogy Orbán egy újabb választás elvesztésével esetleg teljesen elbukhat. Éppen ezért az egója csak akkor érzi magát biztonságban (amúgy ez csak egy hamis illúzió), ha mindent ő irányít, mindent ő tart kézben. Ezért olyan emberekkel veszi magát körül, akik egyébként szaktudásban nem mindig állják meg a helyüket, de cserébe viszont kérdezés nélkül végrehajtják az utasításait. Teszik ezt, mert tudat alatt ők is tisztában vannak a saját szakmai alkalmatlanságukkal, még ha ezt próbálják is eltitkolni még saját maguk előtt is. Ezért a félelem vezérli mindent cselekedetüket és emiatt kérdezés nélkül mindent szolgai módon végrehajtanak. Ha olyan helyzetben kerülnek, amikor a megszokott protokollok nem működnek, már pedig a mai állandóan változó világban ez minduntalan előjön, akkor mindig a közvetlen főnökük felé fordulnak tanácsért, amíg végül a hatalom csúcsán levő Orbán Viktorhoz jutnak el. Csakhogy, ahogy a korábbi posztomban kifejtettem, a központosítás legnagyobb problémája, hogy a hatalom csúcsán levő embernek is csak napi 24 óra áll rendelkezésére, így képtelenség időben jó döntéseket hoznia, már csak a kellő helyi ismertek hiányában is. Ezért egy ilyen rendszer mindig bukásra van ítélve, a bukás időpontja azonban mindig attól függ, hogy az emberek meddig tolerálják a rendszer hatékonytalanságából adódó mind több nélkülözést. A francia forradalom sem a "Szabadság, Egyenlőség, Testvériség" eszméjének megvédése miatt robbant ki, hanem az párizsi éhezés miatt, igaz az elégedetlenség már jóval korábbról ott lappangott.

Illés Zoltán, az Orbán kormány környezetvédelemért felelős államtitkára, tökéletesen megtestesíti egy központosított államszervezet kiszolgálóját, aki félelmében egyszerű szakmai kérdésekre is csak személyes támadást képes indítani a megfelelő szakmai érvelések teljes hiánya miatt. Illés Zoltán minapi parlamenti válasza - az ellenzéki Szél Bernadett LMP-s képviselő azon napirend előtti kérdésére, hogy "„Miért nem lép fel a kormány a verespataki és nagybányai ciános technológiájú aranybányák megnyitása ellen?″ - ékes bizonyítéka annak a fajta félelemmel teli szolgaiságnak, amik mindinkább jelentkeznek a jelenlegi magyar kormányzati struktúrában. Illés Zoltán - a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára - a fent idézett kérdésre adott válaszában agresszívan lépett fel, a másik emberi lényt próbálta a sárba tiporni már a kezdettől fogva. De csakis az agresszív, aki fél. És, hogy mitől fél Illés Zoltán? A válasz nagyon egyszerű: közelednek a jövő évi parlamenti választások és a képviselők összlétszáma a következő parlamenti ciklusban jóval kevesebb lesz, így még egy újabb 2/3-ados Fidesz győzelem mellet is kevesebb fideszes képviselőnek lenne helye, de egy alig több, mint 50%-os Fidesz nyereség már végképp komoly versenyhelyzet elé állítja a talpnyalókat. Illés Zoltán parlamenti viselkedése jó példa arra, amikor a szolga retteg attól, hogy az "Úr" számára nem megfelelő módon teljesít. Főleg, ha egy ellenzéki képviselő kérdése valóban felveti azt a tényt, hogy mint a környezetért felelős államtitkár közel semmit sem tett az Erdélyben létrehozandó cián technológián alapuló aranybányák ügyében. Csak emlékeztetőül, egy ilyen erdélyi ciánbánya tározójának sérülése miatt került hatalmas mennyiségű cián méreg a Tiszába még 200-ben, az akkori Orbán kormány idejlén -, ami hatalmas mennyiségű halpusztulást okozott a Tisza magyarországi szakaszán (is).

A 2000-es tiszai ciánszennyezés következménye a tetemes halpusztulás Magyarországon (http://magyarinfo.blog.hu)

Ezért Illés Zoltán - a nagy megfelelési kényszerben és a saját félelmének hatására - a legjobb védekezésnek a kisstílű támadást gondolta, ezért mindjárt első körben a másik ember nemiségét támadta meg ("Attól, hogy ön szép, abból még nem következik, hogy okos."), ami a "minden szőke nő buta" szintjét súrolta. Ebben az ügyben az a kevésbé meglepő, hogy a Fidesz soraiból mély csend honolt (a parlamentben csak Kocsis Máté kért elnézést a kormány nevében), és inkább szeretnék az egészet a feledés homályában tartani. Illés Zoltán csak ma kért SMS-ben bocsánatot, de kétlem ebben az őszinteségét. Inkább érzem ezt felső utasítás egyszerű végrehajtásának annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kedd reggeli eset után bőven lett volna ideje lehiggadni és átértékelnie a helyzetet és jóval hamarabb megtennie ezt lépést. A Fidesz részéről uralkodó csend nem meglepő, hiszen a soraiban ülő férfiak avítt felfogását a nők társadalomban betöltött szerepéről már számtalanszor láthattuk. Ez a fajta hímsovinizmus már korábban is megmutatkozott a Fidesz soraiban (igaz, ez az MSZP-ben sem ritka), lásd a korábbi posztomat a "vak komondor" kapcsán. Illés Zoltán válaszából egyértelműen kitűnik, hogy lekezeli női embertársát, aki ugyan lehet szép, de ahhoz nem elég okos, hogy beleszólhasson a közügyekbe, ne adj Isten egyenesen a szájára vegye a mindenható Orbán Viktor nevét. Mert egy közönséges halandó alattvaló nem veheti szájára fáráója uralkodója nevét. (Hm, az ember már nehezen tudja megkülönböztetni, tulajdonképpen melyik történelmi korban is él valójában, olyan sok hasonlóságot vél felfedezni közöttük.)

Persze a vakhit és a nyájszellem nagy úr, a Fideszt szimpatizáló hölgyek is simán átlépnek azon az egyszerű tényen, hogy Illés Zoltán valójában minden nő becsületét sárba tiporta, beleértve az ő női mivoltukat is. Nem, nekik csak az a fontos, hogy a Orbán Viktor mundér becsülete meg legyen védve, ezért az interneten megjelenő kommentek között jócskán találunk olyan hölgyeket is, akik szerint Illés Zoltán jól tette, hogy ennyire a sárba tiporta  az LMP-s képviselőnőt. Ezért nem tapasztalható számottevő felháborodás a közvélemény részéről. (Ha már ennyire lesüllyedt a magyarországi morál, akkor már mit számít, ha még tovább süllyed.)

Amikor valaki mondanivalójával saját magát minősíti:

Illés Zoltán válasza Szél Bernadettnek a parlamentben Illés Zoltán válasza önmagának a tükörben
"Tisztelt képviselő... Dehogy tisztelt! Kedves képviselőasszony!" "Tisztelt államtitkár ... Dehogy tisztelt! Kedves Egóm! Attól, hogy a másikat lekezelem, még nem leszek nála se több, se jobb!"
"Mosolyogva kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben." "Mosolyogva kell visszautasítanom azt, hogy értelmes válasz helyett, embertársamat kigúnyolni és megalázni akartam, mert ezzel valójában csak saját magamat aláztam meg."
"Attól, hogy ön szép, abból még nem következik, hogy okos." "Attól, hogy környezetvédelemért felelős államtitkár vagyok, még nem következik, hogy szakmailag alkalmas vagyok rá."
"Attól, hogy ön állít valamit, még nem következik, hogy ért hozzá." "Attól, hogy a másikat megpróbálom lekezelni és minősíteni sajnos csak az látszik, hogy én tényleg nem értek hozzá."
"Nem nyalás a részemről, ott voltam, megéltem, megtapasztaltam, le a kalappal azon intézkedések sorozata kapcsán, amiket megtett [Orbán Viktor]" "Sajnos nagy talpnyalás a részemről, hogy ennyire ajnározom a Főnökömet. Sokkal jobban kijöttem volna a helyzetből és Orbán Viktort is jobban megvédhettem volna, ha csak szakmai érveket sorolok fel, ami sajnos teljesen hiányzott a beszédemből."
"A miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára!" "Jaj, istenem, mit is mondhatnék, hogy a Főnököm ne nehezteljen majd rám és ne szabaduljon meg tőlem a következő ciklusban?"
"Ha csak szakmai kérdésekről kellene beszélnem, akkor nagyon könnyű helyzetem lenne..."  "Kedves Egóm, miért nem a könnyebb utat választottad?! Így aztán most mosakodhatsz a minősíthetetlen szavaidért."
"Nem a ruha teszi az embert, s attól, hogy ön pólóban beszél, még nem környezetvédő. Gyalázat! Ön nem környezetvédő!" "Jaj, gyalázat, hogy ennyire nem voltam képes értelmes szakmai érveket felhozni. És attól, hogy öltönyben vagyok egy parlamentben, a színvonalom egy mámoros állapotban levő kocsmai beszéddel egyenértékű!"
"Attól, hogy Ön nagyon mérgesen és nagyon határozottan próbál beszélni..." "Attól, hogy nagyon gesztikulálok és nagy hanglejtéssel beszélek, ezzel is megpróbálva gúnyt űzni a másikból, még nem lesz sem színvonalasabb, sem határozottabb a beszédem."

Illés Zoltán már a beszédének felvezetésében arra hivatkozik, hogy a másik mérgesen próbált beszélni, pedig aki veszi a fáradtságot és megnézi a lenti videó első 5 percét, annak nyilvánvaló, hogy szó sincs semmiféle mérgesen szónokló LMP-s képviselőnőről. Hogy Illés Zoltán mégis annak érzékelte, az megint csak a saját félelmének a bizonyítéka, hiszen félelemmel és rettegéssel teli ember tudata beszűkül és az amúgy semleges vagy kíváncsiskodó cselekményt is támadásként érzékeli. Mivel Illés Zoltánnak osztották ki a szerepet, hogy a kormányt ebben az esetben megvédje, ezért félelmében a személyes támadás játszotta a főszerepet, meg a főnökeinek a seggnyalása (Illés Zoltán véletlen elszólalásával ezt tulajdonképpen saját maga is beismerte). Ez a fajta alázatos tisztelet a "le a kalappal" szóhasználattal együtt a beszédében többször is felmerült, és mindegyikben az alázatos szolga felfogása tükröződött vissza.

Szél Bernadettnek arra a kérdésre, hogy a kormány miért nem próbálja betiltatni a ciánszennyezést az EU-ban, Illés Zoltán válasz az volt, hogy ezt már megtették korábban, egyben méltatva ("le a kalappal") az ebben játszott szerepüket. De ez a kijelentés nem állja meg teljesen a helyét, hiszen ha valóban be lenne tiltva az EU-ban, akkor a szintén EU tag Romániában még a lehetősége sem kellene felmerüljön egy ciánbányának. Ehhez képest a valóság az, hogy az EU-ban nincs ilyen kötelező érvényű tiltás, ezért valóban a kormánynak lenne dolga bőven, hogy legalább az EU közvélemény ismételt figyelmét felhívja a jelenségre. De az Orbán kormány ehelyett a hallgatást választotta, pedig a 2000-es tiszai ciánszennyezés mértéktelen halpusztulásának idején éppen Orbán volt hatalmon, így a saját bőrén tapasztalhatta meg ennek súlyos következményeit. A hallgatással viszont az emberben csak alátámassza Szél Bernadett azon gyanúját, hogy Orbán beáldozza ezt a kérdést az erdélyi politikája miatt. Pedig idő volt bőven, már a tavaly év végén tudni lehetett, hogy az új román kormány hajlandó engedélyezni a ciánbányászatot, erről elemzést is irt a Kettős Mérce blog akkoriban.

"... attól, hogy Ön nincs kormányülésen, mert nem abban a helyzetben van, fizikai mivoltát [?!] tekintve, Ön honnan tudja, hogy milyen diplomáciai jelentések jönnek? Mert én tudom, hivatalból, milyen utasítások mennek, milyen lépések tömkelege történt meg ..." intéz kirohanást Illés Zoltán, megfeledkezve, hogy éppen azért fordult a parlamentben - a szavazókorú népesség legalább 5%-át képviselő - Szél Bernadett kérdéssel a kormányhoz, hogy megtudja ezeket az intézkedéseket, amik a közvélemény számára nem láthatóak. De Illés Zoltán válaszából semmi konkrétumot nem tudtunk meg, pedig ő maga ismerte el, hogy neki aztán van rálátása a dolgok menetére, de ezek szerint feltehetően nincs mit látniaezen intézkedések tömkelegéből.

survey software

komment

Címkék: választások agresszió nőgyűlölet központosítás Orbán Viktor nyájszellem

A bejegyzés trackback címe:

https://anonymus-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr615505813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes bejegyzés, mert ugye arra a közkeletű - egyébként téves - baromságra épít, hogy az agresszió mindig a félelem terméke.

Aztán pedig megismétli Illés nyilatkozatát, "tükrözve". Így joggal adódik a kérdés, hogy az író mitől fél?

egyébként meg lehet nyugodni, mert nem lesz ciántechnológiás bánya Erdélyben - már Széll Bernadett "interpellációjának" napján bejelentette a román kormányfő.
Illés "úr" minden szidást megérdemel, egy hülye bunkó, ami nem először derül ki. Normálisabb helyen repülne minden közéleti funkciójából egy ilyen duma után, minimum próbaidőre.

De szerintem a cikk címe és fő állítása ("Az agresszió mindig a félelem jele") nem igaz. Agresszíven lehet viselkedni nagyképűségből, a másik lehengerlése céljából avagy sima tuskóságból, mert azt hiszi, annyival a másik felett van, hogy ezt is megteheti. Én nem magyaráznám Illés viselkedését félelemmel, hisz pl. a közvéleméynkutatási adatok egyértelmű Fidesz-győzelmet jósolnak, az ellenzék széttagolt, stb.

Ez az ember nem fél, csak tahó. Még személyes bocsánatkérésre sem vette a fáradságot. Politikusnak teljesen alkalmatlan (és korábbi megnyilatkozásai alapján én szakmai hozzáértésében is erősen kételkedek).
@szonár: "mert ugye arra a közkeletű - egyébként téves - baromságra épít"

Érdekes, mintha Illés Zoltán hallanám. Esetleg valami szakmai érvet is fel tudnál hozni véleményeddel kapcsolatban?
@Flúgatlan: "Agresszíven lehet viselkedni nagyképűségből, a másik lehengerlése céljából avagy sima tuskóságból, mert azt hiszi, annyival a másik felett van, hogy ezt is megteheti."

De emögött mind a félelem van. Az egó félelme. És azzal próbálja kompenzálni ezt a félelmét - egyébként sikertelenül - hogy a másik főlé próbál emelkedni.
Akkor Gyurcsány is félt amikor agresszív volt Orbánnal szemben az emlékezetes tv vitában?

Az agresszió nem feltétlenül a félelem jele. Gondolj a farkasokra, nem éppen azért agresszivek amikor megölik a szarvast, mert félnek...

"De emögött mind a félelem van. Az egó félelme. " Ezt meg fejtsd ki légyszives bővebben, mit jelent az, hogy az egó félelme?
@szonár: "egyébként meg lehet nyugodni, mert nem lesz ciántechnológiás bánya Erdélyben - már Széll Bernadett "interpellációjának" napján bejelentette a román kormányfő."

Jó lenne, ha egy kicsit jobban utánanéznél a dolgoknak, uagynis semmilyen garancia nincs még arra, hogy az ügy megnyugattóan lezárul. Ráadásul az továbbra is érvényes, hogy a magyar kormány érdemi lépéseket nem tett (miért nem látjuk ilynekor az erőfitogtatást, amit itthon oly nagy előszeretettel alkalmaz), a román kormány az erdélyi civil tiltakozások miatt hátrált meg ideiglenesen:
"Nem éri be a pártvezetők nyilatkozataival a Zöld Erdély Egyesület, és továbbra is kiáll Verespatak védelmében. Tegnap kiadott közleményében a szervezet arra figyelmeztet, hogy a kormány a tiltakozók egyetlen követelését sem teljesítette, és a ciános kitermelés veszélye nem múlt el. A környezetvédők szerint szeptember 8-án Bukarestben 15 ezer, Ko­lozsváron pedig tízezer ember vonult utcára, és több tucat más város csatlakozott a békés tüntetésekhez Szatmárnémetitől Sep­siszent­györgyig, valamint külföldön is, Kínától Kanadáig. A kormány azonban nem vonta vissza a törvénytervezetet, hanem „sürgősségi eljárást kért és kapott a parlamenttől”, ami a zöldek szerint arra ad lehetőséget, hogy érdemi vita nélkül, gyorsan döntsenek. „Így a kormány képviselőinek nyilatkozata nem egyéb a kedélyek csillapítására szolgáló porhintésnél” – fogalmaz a közlemény, és – a verespataki lakosok érdekeit védő Alburnus Maior Egye­sület és a Mentsük meg Verespatakot mozgalom nevében – arra kér mindenkit, hogy csatlakozzék a következő, szeptember 15-ére tervezett békés utcai tiltakozáshoz."
www.3szek.ro/load/cikk/63322/sorozatos_nem_az_aranybanyara
@68nyara: Igen, rá is vonatkozik.

Az egó félelméről majd még fogok írni bejegyzést, sajnos 2 mondatban nagyon nehéz leírni. Nagyon röviden, az egó egyrészt fél az elmúlástól, másrészt az egyedülléttől. Ragaszkodik a megszokott rutinhoz (hiszen csak ekkor alkalmazhatja a múlt megtapasztalásain alapuló kész programokat - mint egy számítógép) ezért ragaszkodik azért, hogy állandóan ismerje a jövőt - miközben a jövőbe látni képtelen - és ezért ragaszkodik ahhoz, hogy mindent próbáljon uralni, ami szintén hiú ábránd.
a stílustól föüggetlenül azért van itt pl. a vm honlapjáról egy külügyi nyilatkozat, szept. 2-i.
www.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/hirek/a-kulugyminiszterium-es-a-videkfejlesztesi-miniszterium-kozlemenye-a-verespataki-aranybanyaszati-tervekkel-kapcsolatban
szóval a bejegyzésed legvége (hogy megtudja ezeket az intézkedéseket, amik a közvélemény számára nem láthatóak.) elég komolyan cáfolható. a képviselőasszony hazudik, átlátszó és nevetséges állítás fogalmaz meg. az interpellációk kizárólag a politikai szereplés terepei.
@FILTOL: Elolvastam a nyilatkozatot és meg kell mondanom, hogy abból semmit újat nem tudtam meg (pontosan ennyi konkrétumot mondott csak el Illés Zoltán is). Orbán, aki annyira szeret a Népre hivatkozni, miért nem fordult a kedves Népéhez és mondjuk felhívást intézni utcai demonstrációkra? :-)
@Anonymus Gesta Hungarorum: Hát azt azért végiggondolnám még egyszer, hogy jó ötlet lenne e itthon tüntetni a verespataki bánya ellen? Ha jól ismerem a román gondolkodást, pláne Pontáékét, akkor ebből másnap az Adevarul-ban a következő cikk jelenne meg:"A magyarok tiltakoznak a bánya ellen, mert azt akarják, hogy Romániának ne legyenek gazdasági sikerei. Ráadásul feltüzelték erre az Erdélyi elmagyarosodott románokat, ami tűrhetetlen beavatkozás a belügyeinkbe. Lám a magyar kormány áll az egész tiltakozás mögött." Na erre másnap lezavarnának egy százezres tüntetést Bukarestben a bánya mellett...

Magyarán mondva, nem biztos, hogy jó ha agresszívan ugrunk nekik (tüntetés) mert azt egyrészt félelemnek foghatják fel, másrészt még jól ki is használják.
@Anonymus Gesta Hungarorum: jó, akkor fussunk neki újra
aug.27én jött a hír a külügy és vm 5 napon belül, közben egy hétvégével reagált. a közleményben tételesen benne van, mit tettek és mit terveznek. a neten olvasható. tehát a képviselőasszony pőrén hazudik már a kérdéseben is
„Miért nem lép fel a kormány a verespataki és nagybányai ciános technológiájú aranybányák megnyitása ellen?″
fellépnek? fel.
tesznek ellene? tesznek.
részt vesznek az espoi egyezmény alapján az eljárásban? igen.
megfogalmazták, megfogalmazzák az ellenérveiket? igen.

akkor miért kell hazudni?

"a másik ember nemiségét támadta meg ("Attól, hogy ön szép, abból még nem következik, hogy okos."), "
szerintem meg ez nem volt szép. de nem a nemiségét támadta. szerinted egy nő ha szép akkor okos is? nem lehet valakire azt mondani, hogy buta? hogy hazudik? hogy olyanról beszél percekig ami nem valós?
ennek lehetnek okai..vagy nem tudja..vagy tudja de hazudik. melyik a jobb?

lehet itt és más bloggokban IZ-t teli szájból alázni, mindennek elmondani, de ott a parlamentben nem lehet azt mondani, maga butaságokat beszél és hazudik?
@Anonymus Gesta Hungarorum: aki annyira szeret a Népre hivatkozni, miért nem fordult a kedves Népéhez és mondjuk felhívást intézni utcai demonstrációkra? :-)"
és akkor mit írtok majd? hgy az orbáncsürhe az utcára vonul? kivitte a csahosait, "nagyon kérjük ne szítsa a feszültséget egy másik ország belügyeivel kapcsolatban?"
tök mindegy mit tesznek. úgysem lesz jó. ezt már megtapasztaltuk az elmúlt 15 évben.
@68nyara: "A magyar kormány mégis azzal van elfoglalva, hogy a román hatóságokat oda-vissza provokálja Nyirő újratemetésével, kihagyva a lehetőséget, hogy Verespatak ügyében valamit elérjen." Ez a fent idézett Kettős Mérce blogból vettem.
Nyirő újratemetése kapcsán valahogy a Fideszt nem zavarta, hogy ezzel a román nacionalizmust éleszti fel, aminek a levét természetesen megint az erdélyi magyarok itták meg.

Szóval értem én, hogy most a poszt logikája mentén próbálsz érvelni, de azért csak nem áll össze egy koherens kép az egészről.
"jó, akkor fussunk neki újra
aug.27én jött a hír a külügy és vm 5 napon belül, közben egy hétvégével reagált."
Az új romáűn kormány már tavaly év végén jelezte, hogy engedélyezni fogja a ciánon alapuló aranybányászatot (lásd az idezett blogot).

"szerintem meg ez nem volt szép. de nem a nemiségét támadta. szerinted egy nő ha szép akkor okos is? nem lehet valakire azt mondani, hogy buta?"

Iklléz Zoltán nagyon is jól tudta, hogy ki Szél Bernadett (itt lehet látni a végzettségét, doktori fokozatát, és szakmai tudását: hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9l_Bernadett). Vagyis egyértelmű sértegetésről van szó Illés Z. részéről, ezen nincs mit szépíteni, és ez a nők lenézését árulja el a részéről.

"lehet itt és más bloggokban IZ-t teli szájból alázni, mindennek elmondani"
Esetleg idéznél olyant amivel aláztam Illés Zoltánt ebben a bejegyzésben?
@FILTOL: Légy szíves, ne álltalánosíts és na csak magadból indulj ki.
Ugyan, hagyjuk már ezt a témát! Illés nem is mondott nagyon csúnyát, ráadásul nem az összes nőről beszélt - ez nettó hazugság - hanem arról az egyről, aki egyébként tényleg buta. Fel lett fújva a dolog, most már neveteséges, ahogy rugoznak rajta az elvtársak. Teljesen meg tudom érteni, hogy egy szakértő egy kívülről BAROMSÁGOKAT beszélő kotnyeleskedő nőre kicsit kiakad és olyan szavakat használ mint Illés. Semmi csúnyát nem mondott, ráadásul igaza van. Ne mondj le Illés!!!!
Ja, az is hülyeség, hogy az agresszió a félelem jele...:)
@Anonymus Gesta Hungarorum: Ha megint az erdélyi magyarok innák meg a levét, akkor az jó lenne?

Azt egyébként, hogy az agresszió kizárólag a félelem terméke nem igazán látom bizonyítva. Ha idéznél néhány mérvadó tudományos publikációt, ami ezt alátámasztja.
@Anonymus Gesta Hungarorum: :) szeritnem most terelsz. kit érdekel mit írnak a blogok ne haragudj. a megnevezett dátum fordulópont volt. te is tudod (vagy nem tudod).

nem te aláztad illést, hanem a hozzászólók minősíthetetlen módon pl. itt:
lehetvelem.blog.hu/2013/09/10/erkolcstan_illes_ur_megvan
@szonár: egyetértek minden szavaddal. Túl kéne már lépnünk az ilyen bődületesen értelmetlen és hamis közhelyeken.
Nem volt több ebben az államtitkári hozzászólásban, mint szimpla tahóság. Kár rá szót vesztegetni.
@FILTOL: Pontosan ezt írtad: "lehet itt és más bloggokban IZ-t teli szájból alázni"
Az itt feltételezésem szerint erre a bejegyzésre vonatkozott, vagy neked az "itt" mást jelent?

Az idézett blog nem csak a kormánypártra húzta rá a vízeslepedőt, hanem az ellenzékre is a semmittevés miatt. A megnevezett dátum lehetett fordulópont, de attól még voltak korábban már előjelek és a már korábban idézett külügyminiszteri nyilatkozatból az nem derült ki, hogy mit tettek korábban.
@Anonymus Gesta Hungarorum: Háát én próbáltam most erre a félelem-agresszió vonalra vonatkozóan keresni valamit. Nekem kapásból Konrád Lorenz ugrott be aki neves etológus volt (a nyári ludas) és konkrétan van ilyen munkája, és nem csak állatokkal foglalkozott, de nem írja ő sem egyértelműen hogy a félelem a végső oka az agressziónak. Sok oka lehet, területvédő, táplálékvédő, nősténybirtokló, és igen a félelem is. Ez persze általában igaz az állatokra. Úgyhogy én kíváncsi vagyok milyen tudományos kutatás jelenti ki ezt így az emberre vonatkozóan, főként hogy több dologban állataisabbak vagyunk mint nem...
@Anonymus Gesta Hungarorum: Szél Bernadettről amit össze tudtam szedni egyébként tudományos vonalon az összesen két magyar nyelvű cikk, és két recenzió magyarul, valamint kettő angolul. Ezen kívül volt még két angol és egy magyar konferencia előadása részben társszerzőként / előadóként. A minimumot a doktorihoz teljesítette (2 db cikk). Azért nem nevezném élvonalbeli kutatónak. A szakterülete szociológia, családszociológia.

Na innen nézve akár még buta is lehet a környezetvédelmi, illetve bányatechnológiai kérdésekben. Nem ismerem, nem tudom, hogy tényleg az e?
és nem fog lemondani, ír egy sms-t amiben Ő kijelenti, hogy a lovagiasság szabályait betartotta!

Milyen egy korlátolt már??
@Szalacsi_Dezső: A "tahosagra kar szot vesztegetni"?? Ojjjjaj...
Raadasul erkolcstan az iskolakban? Ezektol??
Hozzáteszem, még, hogy a hozzánemértés jele is.
Jól emlékszem, hogy ez az az idióta Illés Zoltán államtitkár, aki anno a tanárnő végzettségű titkárnőjét kűldte le környezetvédelmi ellenőrzésre a kolontári vörösiszap-tározóhoz és a derék barátnő biztonságosnak is találta erre mit ád Isten rá 10 napra bekövetkezik a tragédia. A dráma után ez a seggnyaló, ahelyett, hogy azonnal sittre vágták volna, azonnal terelt és soha nem látott büntetést szabott ki a cégre, amit most államosítanak és több száz embert tesznek munkanélkülivé.
Még egy kis adalék ennek az idióta fidióta Illés Zoltán szakértelméhez. Vajon hol és mennyiért vette a doktoriját?? Érdemes ELOLVASNI ! ! !
www.haea.gov.hu/web/v2/portal.nsf/hirek_hu/78D0B341B79B9DDFC12571FE004EF286
@FILTOL: a "szóltam a biztosnak" szintű intézkedés súlya eltörpül amellett, amekkora környezetkárosítást okoz a cianidos technológia.

Szóval amellett, hogy a Vezéred alig tett valamit a bánya beindítása ellen, még komolyan se vették az EU-ban. Ez mind a kurucos szabadságharcnak köszönhető, levegőnek nézik Ovit külföldön. Csak sajnos a cián jönni fog és nem ő fejére először.
Illés Zoltán gyáva.
Ha lett volna mersze, elővette volna a szakmai érveit, és azzal taposta volna sárba a kollégáját.
@OftF:
Hát ez az ami nincs neki. A legtöbb amihez ért, annak a maradéka ott van a szájasarkában.
süti beállítások módosítása